Η Λευκάδα είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Περπατώντας στα σοκάκια της πόλης θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα μέρη για επίσκεψη, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ιστορικό Κέντρο Λευκάδιου Χερν, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Μουσείο Φωνόγραφου, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, τη Χαραμόγλειο Βιβλιοθήκη, το Ιστορικό Αρχείο, την Αίθουσα Τέχνης «Θεόδωρος Στάμος «. Υπάρχουν επίσης 16 εκκλησίες, μέσα και γύρω από την πόλη που αξίζει να επισκεφτείτε και το Φράγκικο Κάστρο της Αγίας Μαύρας, που υπερασπίστηκε την πόλη από το 14ο αιώνα. Πάνω από την πόλη δεσπόζει η Μονή της Φανερωμένης με το Εκκλησιαστικό Μουσείο και τον όμορφο κήπο με πτηνά και ζώα, που θα σας μαγέψει με την υπέροχη πανοραμική θέα της. Έχει την τιμητική της ανήμερα του Αγίου Πνεύματος προσελκύοντας επισκέπτες αλλά και εμπόρους που εκθέτουν τα προιόντα τους κατά την διάρκεια των διήμερων πανηγυρικών εκδηλώσεων.

Στον κεντρικό πεζόδρομο, γνωστό ως Αγορά, μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από εμπορικά καταστήματα και αναμνηστικά από το νησί. Η Λευκάδα προσφέρει επίσης ποικιλία διασκέδασης όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε το Διεθνές Λαογραφικό Φεστιβάλ Χορού, το Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης, παραστάσεις διεθνών και εθνικών καλλιτεχνών, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, η οποία ιδρύθηκε το 1850, η δεύτερη στην Ελλάδα. Μπορείτε επίσης να επιδοθείτε σε διαφορετικά σπορ όπως kite surf, ιστιοσανίδα, καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα, ιστιοπλοΐα, θαλάσσια σπορ-παιχνίδια, mountain bike, αλεξίπτωτο πλαγιάς, ιππασία, αεροναυπηγική.

H Λιμνοθάλασσα στη δυτική παραλία της πόλης είναι τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ενταγμένο στο δίκτυο ΝΑTURA 2000 ως προστατευόμενη περιοχή με ιδιαίτερη οικολογική σημασία. Η περιοχή της Λιμνοθάλασσας παρουσιάζει ενδιαφέρον ως μεταναστευτικός σταθμός πουλιών, χαρακτηρισμένος από τη συνθήκη RAMSAR ως υδροβιότοπος διεθνούς σημασίας. Εκεί συναντά κανείς πολλά και σπάνια είδη πουλιών όπως κύκνους ερωδιούς, καλημάνες, διάφορα είδη γλάρων, παπιών και χηνών. Μέσα στη λιμνοθάλασσα υπάρχει το ιβάρι, ιχθυοκαλλιέργειες με ειδικές, παραδοσιακές καλαμωτές, όπου τα ψάρια ζουν και μεγαλώνουν σε φυσικές συνθήκες παράγοντας και περίφημο Αυγοτάραχο.

Η πόλη είναι καλά συνδεδεμένη με το υπόλοιπο νησί, την ανατολική και δυτική ακτή καθώς επίσης και με την ενδοχώρα.

Περισσότερες φωτογραφίες

ΜΗΤΕ: 1061215

©2015 milostudios.gr